eur:
389.5
usd:
363.05
bux:
68240.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fellebbezett a volt elnök az életfogytiglan ellen

Fellebbezést nyújtott be Tajvan előző elnöke a korrupciós vádak miatt rá kiszabott életfogytig tartó börtönbüntetés ellen - közölte hétfőn az exállamfő hivatala.

Csen Suj-pient még tavaly decemberben tartóztatták le, és pénteken született meg ügyében az első fokú ítélet. Az exelnök a vád szerint feleségével együtt 3,2 millió dollár értékű pénzösszeggel károsította meg a közvagyont, legkevesebb 9 millió dollárnyi kenőpénzt fogadott el egy ingatlanvásárlási tranzakcióban, és további 2,7 millió dollárt cserébe azért, mert hozzásegített egy vállalkozót állami megbízás elnyeréséhez.

A vád szerint Csen ily módon szerzett vagyonának egy részét svájci bankszámlákra menekítette. A rá és feleségére kirótt börtönbüntetésen felül a bíróság összesen 15 millió dollár pénzbüntetés megfizetésére is kötelezte a házaspárt.

A volt elnök tagadja a vádakat. Azt állítja, hogy utóda, a szárazföldi Kínával szorosabb gazdasági kapcsolatokat és párbeszédet szorgalmazó Ma Jing-zsou jelenlegi tajvani elnök üldözi őt Kína-ellenes nézetei miatt.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×