eur:
390.94
usd:
366.82
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Az arab világ nár nagyon várja a cipődobáló férfi szabadulását

Ujjongva várják az arab világban, és ajándékokkal fogják elhalmozni azt az iraki újságírót, aki tavaly egy bagdadi sajtótájékoztatón hozzávágta cipőjét George Bush akkori amerikai elnökhöz; az újságírót várhatóan hétfőn szabadlábra helyezik.

Muntaszir az-Zaidi ügyvédei azt mondták, nincs akadálya annak, hogy védencük hétfőn kiszabaduljon, mert kérelmet nyújtottak be az iraki központi büntetőbírósághoz, és a bíróság ennek megfelelően már utasította is a börtönhatóságot.

Az újságírót márciusban három év szabadságvesztésre ítélték, de másodfokon egy év börtönre enyhítették a büntetést.

Zaidi valóságos népi hős lett az arab világban, rendkívüli tisztelet övezi. Tettéről az az általános vélekedés az arabok között, hogy jogos, hazafias cselekedet volt. Elítélésekor tiltakozó megmozdulások voltak többek között Marokkóban, Egyiptomban, a Gázai övezetben és Londonban is, szabadulása alkalmából pedig ünnepségeket tartanak, és ajándékokkal halmozzák el.

Moammer el-Kadhafi líbiai vezető állítólag bátorság érdemrenddel tünteti ki Zaidit. A katari emírtől állítólag több sportautót kap ajándékba, és egy arany lovat, és több arab családfő is megkereste a családot azzal, hogy az újságíróhoz adná a lányát feleségül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×