eur:
401.07
usd:
366.62
bux:
74336.17
2024. október 11. péntek Brigitta

Százötvenezer ember vesztette el otthonát áradásban Burkina Fasóban

Öt ember meghalt, mintegy 150 ezer pedig elvesztette otthonát szerdán Burkina Fasóban, miután hatalmas esők áradást idéztek elő egész Nyugat-Afrikában.

A szomszédos Nigerben ketten vesztették életüket, és húszezren maradtak hajlék nélkül. Az esők Szenegálban is áradást idéztek elő.

Tertius Zongo Burkina Fasó-i miniszterelnök a kormány válságtanácskozása után elmondta újságíróknak, hogy körülbelül 110 ezer földönfutónak tudtak ideiglenes szállást adni, a többi hajléktalan a rokonainál talált menedéket.

Az egymillió lakosú fővárosban, Ouagadougouban tevékenykedő segélyszervezetek képviselői beszámoltak arról, hogy a megduzzadt folyók elsodortak hidakat, elárasztottak utakat, és ez akadályozza munkájukat. Víz alá került a legjelentősebb fővárosi kórház is, és tönkrement egy villamos erőmű, ami miatt veszélyben van az áramellátás - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×