eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Öt embert ölt meg a sziklaomlás a portugáliai strandon

Ismét elözönlötték a turisták a dél-portugáliai Albufeira népszerű tengerparti strandját, ahol a legfrissebb adatok szerint öt ember vesztette életét a pénteki sziklaomlásban.

A portugál parti őrség szóvivője vasárnap úgy nyilatkozott, hogy a turisták megjelenése ellen semmit sem tehetnek, de a parti őrséget ki kell küldeni járőrözni a sziklaomlás által érintett, lezárt partszakaszra.

A baleset mind az öt halálos áldozata portugál volt, a legördülő kövek maguk alá temették őket. Másik három ember megsebesült a szerencsétlenségben. Szemtanúk beszámolói szerint a sziklák fülsiketítő lármával omlottak le, óriási porfelhőt kavarva, amelyből kiabálás hallatszott.

A hatóságok robbantással számolják fel a még omlásveszélyes sziklákat.

Szakértők szerint a pénteki balesetben szerepet játszhatott az a Richter-skála szerint 4,2-es erősségű keddi földrengés, amelynek epicentruma a dél-portugáliai Faro városától 110 kilométerre délre, az Atlanti-óceánon volt. A földmozgást Faro város térségében - így az albufeirai strandon is - érezni lehetett, de a rengés akkor nem követelt nem áldozatokat, s nem okozott anyagi károkat sem.

Albufeira az algarvei üdülőkörzethez tartozik, amely a jelentések szerint tele van turistákkal. Aníbal Cavaco Silva portugál elnök a baleset hírét véve pénteken azonnal a helyszínre utazott, és követte őt José Sócrates kormányfő is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×