eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Oszlopnak ütközött egy Malév-gép Bukarestben

Bukarestben oszlopnak ütközött felszállás előtt egy Budapestre tartó Malév-járat; a balesetben senki nem sérült meg - jelentette több román médium.

Az Antena 3 hírtelevízió és a Mediafax hírügynökség szerint a felszálláshoz készülő Boeing 737-es típusú repülőgép 100 utassal a fedélzetén a kifutópályán, jobboldali szárnyával ütközött neki egy oszlopnak. A gép szárnya megrongálódott, így nem szállhatott fel.

Valentin Iordache, a repülőtér szóvivője szerint a gép éppen a "parkolási pozícióját" hagyta el, amikor nekiütközött az oszlopnak. Szerinte a gépen ülők nem is észlelték az ütközést.

Hegedűs Ádám, a Malév megbízott kommunikációs vezetője elmondta: a Malév-járat a földi személyzet utasítását követte, amikor a gurulás megkezdésekor a gép szárnyának vége egy oszlopnak ütközött. Az anyagi kár nem jelentős.

A megrongálódott gép utasai a vasárnap hajnali 857-es menetrend szerinti Malév-járattal érkeznek Budapestre - közölte Hegedűs Ádám.

A Malév naponta négy járatot közlekedtet Bukarestbe.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×