eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Õrizetben az Arctic Sea elrablói

Hivatalosan is őrizetbe helyezték az Arctic Sea nevű, 3 héten át keresett teherhajó állítólagos elrablóit. A legújabb értesülések szerint az őrizetbe vettek között egy észt, egy lett és két orosz állampolgár van, valamint 4 ember, akik nevük alapján orosz nemzetiségűek, de állampolgárságuk nem ismert.

Valamennyiük ellen emberrablás és kalózkodás miatt indult eljárás. A máltai zászló alatt hajózó Arctic Sea 1 millió euró értékű faáruval megrakodva július 21-én egy finn kikötőből indult el Algériába.

A hajót 3 nappal később megtámadták egyes források alapján svéd felségvizeken, mások szerint a nyílt tengeren. A járművet augusztus 15-én találták meg a Zöld-foki-szigetek közelében. Az orosz hatóságok 8 embert vettek őrizetbe az ügyben.

Közben felmerült a gyanú, hogy a hajó kábítószert, vagy fegyvert szállított. Hivatalos orosz források minden ilyen feltételezést cáfolnak.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×