eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az uniós polgárok több mint fele netezik rendszeresen

Az Európai Bizottság jelentése szerint az uniós polgárok 56 százaléka használja rendszeresen, hetente legalább egyszer az internetet. Öt évvel ezelőtt ez az adat a mostani harmada volt. A napi internethasználók aránya 43 százalék Európában.

A digitális versenyképességről készített felmérés alapján Magyarországon az uniós átlaggal azonos a heti és napi rendszerességgel internetezők aránya, de itthon az emberek 37 százaléka még soha nem használta világhálót, míg az uniós átlag 33 százalék.

Az adatok szerint a magyarok az európai átlagnál szívesebben töltenek le az internetről játékprogramokat, illetve töltenek fel saját tartalmat, viszont kevésbé használják a világhálót banki műveletek lebonyolítására és vásárlásra.

Az Európai Bizottság azt várja, hogy az internethasználat mértéke ugrásszerűen emelkedni fog, amikor a fiatal nemzedék megkezdi szakmai pályafutását.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×