eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Agyonverték az internetfüggő fiút a leszoktatói

Egy tizenéves kínai internetfüggőt állítólag halálra vertek a gondozói a Kuanghszi Csuangban, egy rehabilitációs intézetben - jelentette a kínai média kedden.

A 15 éves Tenget szülei augusztus elsejétől egy hónapra küldték az intézetbe, hogy az egyébként normális kamasz fiút leszoktassák az internetről, visszanyerje önbizalmát és pozitív életfelfogást sikerüljön kialakítania - legalábbis ezek a célok szerepeltek abban a megállapodásban, amelyet a középiskolás fiú szülei a rehabilitációs központtal kötöttek.

Tenget vasárnap hajnalban az intézethez közeli egészségügyi központban nyilvánították halottnak, miután nem sikerült a fiút újraéleszteni - írta a China Daily kínai napilap.

A diák halálának körülményei egyelőre még tisztázatlanok, a helyi rendőrség szerint a gyanúsítottakat már letartóztatták.

Teng szülei 7000 jüant (189 ezer forintot) fizettek az egyhónapos kezelésért. Az intézet ígéretet tett arra, hogy vigyáznak a fiúra és a kezelés elején a nap 24 órájában fogják szemmel tartani.

Jóllehet az internetfüggőség kezelése még Kínában is csak a kezdeti stádiumban van, a fizikai sérülést okozó büntetések alkalmazását az illetékes hivatalok is elutasítják.

A kínai Egészségügyi Minisztérium júliusban betiltotta a sokkterápia használatát, miután kétségek merültek fel az eljárás biztonságával, illetve hatékonyságával kapcsolatban.

Az internetfüggők kezelésére alkalmazott "sokkoló" eljárásra egy riport után derült fény, amelyben a Santung tartománybeli Linjiben egy pszichiáter arról mesélt, hogy már közel 3000 tizenévest próbált meg leszoktatni az internetről elektromos áram segítségével.

Kínában csaknem 320 millióan használják a világhálót, a 100 millió tizenéves internet-használóból több mint 10 millió számít függőnek - írta a China Daily.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×