eur:
393.8
usd:
368.21
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Találtak egy második pokolgépet Mallorcán, hatástalanították

Hatástalanítottak egy második gépkocsi aljára erősített pokolgépet a spanyolországi Mallorca szigetén, a két csendőr életét kioltó csütörtöki merénylet helyszínétől nem messze - közölte a spanyol csendőrség.

"Egy szolgálati jármű aljára erősített második tapadókorongos pokolgépet is találtunk egy másik laktanyában, a robbanószerkezetet hatástalanítottuk" - közölte a csendőrség szóvivője.

A két csendőr életét kioltó Baleár-szigeteki merénylet a Baszk Haza és Szabadság (ETA) szakadár szervezet kézjegyét viselte magán.

A merénylet egy nappal azután történt, hogy az ETA baszk szeparatista szervezetnek tulajdonított autórobbantást hajtottak végre az észak-spanyolországi Burgos egy csendőrlaktanyájánál. A merényletnek 65 könnyebb sebesültje volt, köztük hat gyermek és két terhes nő. A hatóságok nem zárják ki, hogy a robbantások időzítése tudatos volt, mert pénteken lesz az ETA megalapításának 50. évfordulója.

A kedvelt üdülőhelynek számító Palma de Mallorca repülőtere csütörtökön több órán át zárva tartott, hogy megakadályozzák a tettesek elmenekülését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 19:04
×
×
×
×