eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lesújtó elemzés a görögországi kompokról

A német autóklub, az ADAC a nyári szezon kapcsán górcső alá vette a görög tengeri kompokat és lesújtó véleményt közölt állapotukról. Az ADAC jelentése szerint majdnem minden harmadik komp távolról sem felelt meg a biztonsági előírásoknak.

Az ADAC 14 tengeri komphajót vett tüzetes vizsgálat alá és megállapította, hogy többségük elöregedett és veszélyes. A német autóklub jelentésének ismertetésekor a szervezet munkatársa úgy vélte, hogy biztonsági szempontból a korábbi évekhez viszonyítva egyre rosszabbak a görög kompok.

Nem megfelelő a hajók karbantartása, hiányzanak a vészhelyzetben szükséges mentő berendezések, mint például tűzoltó fecskendők, illetve ezek gyakorlatilag használhatatlanok.

Sok esetben nincsenek feltüntetve a vészkijáratok, vagy ha igen, érthetetlen okból kifolyólag be vannak zárva.

A leggyengébb osztályzatot a Sardinia Vera nevű, gépkocsik szállítására használt komp kapta, amely immár közel ötven éve ingázik az athéni kikötő, Pireusz és Számosz sziget között. A legjobbnak az Ionian King minősült, amelyet 1991-ben bocsátottak vízre és azóta többször is korszerűsítették.

Ez a komp Patrasz és Igumenica között közlekedik. Az ADAC a rossznak minősített kompok kimustrálását sürgette, az athéni hatóságokat pedig arra szólította fel, hogy szigorúan ellenőrizzék a vonatkozó biztonsági rendelkezések maradéktalan betartását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×