eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Esélyeit latolgatja a szociáldemokrata párt

Potsdamban a kancellár választási kihívójának vezetésével szerdán reggel összeült a kormánykoalícióban résztvevő Szociáldemokrata Párt elnöksége, hogy kidolgozza a kampány részleteit és összeállítsa azoknak a névsorát, akikkel a párt győzelem esetén kabinetet akar alakítani. Azonban a Szociáldemokrata Párt esélyei igencsak szerények.

Két hónappal a parlamenti választások előtt tovább emelkedett a két keresztény párt támogatottsága, míg a Szociáldemokrata Párt népszerűsége már hónapok óta igen alacsony szinten stagnál.

Egy most végzett közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 58 százaléka Angela Merkel kancellárra voksolnak, ha most lenne a választás, míg kihívója, Frank Walter Steinmeier külügyminiszter mellett alig 17 százalék áll ki.

A kilátások javítására a Szociáldemokrata Párt elnöksége szerdán Potsdamban részletes kampánytervet készít, amelynek része az úgynevezett árnyékkormány felállítása. Ebben kevés új név szerepel, habár a családügyi minisztérium élére Steinmeier Mecklenburg-Elöpomeránia eddigi szociálpolitikai miniszterét, a 37 éves Manuela Schwesiget ajánlja, akinek pályafutása már eddig is üstökösként ívelt felfelé.

Az árnyékkormánynak aligha lesz tagja az eddigi egészségügy miniszter. Ulla Schmidt körül ugyanis országos botrány kerekedett szolgálati autójának Spanyolországban történt ellopása miatt.

A miniszter ismételten hangoztatta, hogy hivatalos előadásra akart indulni nyaralóhelyén szolgálati autójával, ezért rendelte Berlinből sofőrjével Alicantéba a páncélozott Mercedest.

Noha az autót időközben megtalálták Alicante közelében, az ügy súlyosan csorbítja már nemcsak a miniszter, hanem a Szociáldemokrata Párt tekintélyét is egyben pedig súlyos csapást mér a korábban legnagyobb baloldali tömegpárt választási esélyeire is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×