eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kórházba szállították Nicolas Sarkozy francia elnököt

Kórházba szállították vasárnap Nicolas Sarkozy francia elnököt, aki sportolás közben rosszul lett - közölte az elnöki hivatal.

Az elnök környezetében úgy tudják, hogy Sarkozy a szívritmust szabályozó bolygóideg túlterhelése miatt elvesztette eszméletét. Ez a fajta rosszullét látványos, de nem jelent életveszélyt és nem igényel különösebb kezelést sem - közölte az elnökhöz közel álló forrás az AFP francia hírügynökséggel.

Az Elysée-palota először négysoros közleményben tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy Sarkozyt rosszulléte után azonnal megvizsgálta orvosa, majd további vizsgálatokat végeztek el az államfőn.

Nem sokkal később az elnöki hivatalból kiszivárgott, hogy az 54 éves Sarkozyt a párizsi Val-de-Grace katonai kórházba szállították, ahol 2005 szeptemberében Jacques Chirac akkori államfőt is kezelték agyér-problémával.

A 2007-ben államfővé választott Sarkozy sportos alkat, közismerten szeret futni és biciklizni, még külföldi útjain is gyakran szerét ejti annak, hogy kocoghasson.

Az első jelentés Sarkozy elnök egészségi állapotáról 2007 májusában, röviddel beiktatatása után tették közzé. A jelentés megállapította, hogy az elnök jó egészségnek örvend és alkalmas az elnöki teendők ellátására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×