eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jó tanácsok a Montenegróban nyaralóknak

A Dél-Adriára, a montenegrói tengerpartra utazók figyelmébe ajánljuk: a szerb-montenegrói határon nem nappal, hanem az éjjeli órákban van torlódás, gyakran 3-4 órás várakozással. A Szerbián keresztül utazó autósoknak tehát úgy kell ütemezni az utazásukat, hogy lehetőleg még este 8 óra előtt a montenegrói határra érkezzenek.

A montenegrói tengerpartra igyekvő magyar autósoknak Szerbián keresztül legrövidebb az út. Belgrád után nem az autópályán kell folytatni, és bár ez a szakasz sok izgalmat jelent, de egy kis odafigyeléssel nem jelent gondot az utazás.

Nagyobb gondot jelent az átkelés Szerbia és Montenegró határán, ugyanis nem nappal, hanem általában éjfél után van torlódás, gyakran 4-5 órás várakozással. Ennek oka, hogy a szerb turisták a nagy meleg miatt este indulnak a montenegrói tengerpart felé, és éjfél körül érnek a határra. A magyar utazóknak emiatt érdemes úgy időzíteni, hogy este 8 előtt érkezzenek a szerb-montenegrói határra, hogy ne kelljen sokat várakozniuk.

Emellett érdemes figyelembe venni, hogy Montenegróban az euró a hivatalos fizetőeszköz, az árak pedig valamivel magasabbak, mint Szerbiában, így érdemes még ott tankolni.

Hanganyag: Nagy Nándor (Újvidék)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×