eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Összeomlott fesztiválsátor - a rendőrség vizsgálódik

A szlovák rendőrség vizsgálatot indított a trencséni Pohoda zenei fesztiválon történt tragédia ügyében. A vihar következtében összeomlott egy óriássátor, egy 29 éves férfi életét vesztette, több mint 50-en kórházi ápolásra szorulnak.

Balszerencsésnek bizonyult a 13-as szám Szlovákia legnagyobb zenei fesztiválja résztvevői számára. A trencséni repülőtéren immár tizenharmadszor rendezett szabadtéri rendezvényen szombaton több mint 35 ezer néző volt jelen, amikor koradélután hatalmas vihar kerekedett.

A széllökések következtében az egyik óriási sátor néhány másodpercperc alatt kártyavárszerűen összeomlott, és maga alá temetett több száz fiatalt. A több tonnás acélkonstrukció alatt egy 29 éves postnyi férfi életét vesztette, három sérült még mindig válságos állapotban van, a környező korházakban még mindig csaknem 50 sérültet ápolnak.

A legtöbben fej- illetve gerincsérülést szenvedtek Az eredetileg vasárnapig tervezett rendezvényt a tragédia után azonnal beszüntették, a táborlakókat pedig evakuálták a vihar sújtotta területről.

Martin Korch országos rendőrszóvivő szerint a hatóságok már vizsgálják a tragédia okát, vádemelésre még nem került sor. A szakértők vizsgálják a bizonyítékokat és a körülményeket.

Annyit tudni, hogy az összeomlott sátrat egy tapasztalt német cég szerelte össze és a konstrukciónak akár nagyobb vihart is kellett volna bírnia. A meteorológusok folyamatosan figyelmeztettek a veszélyre, de ők sem feltételezték, hogy ilyen hatalmas, feltehetően forgószél keletkezhet.

Michal Ka¹èák főszervező szerint a sátor azért üzemelhetett a viharveszély idején, mert a felállításával megbízott német vállalat szerint akár sokkal rosszabb körülmények között is sértetlen maradhatott volna. A többi helyszínen a vihar idején a rossz időjárásra való tekintettel egyetlen fellépést sem tartottak, a koncertek akkor szüneteltek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Az élénkülő lakáspiaci kereslet közepette legfrissebb Hangulatfelmérésünkben arról is kérdeztük a szakértőket, hogy véleményük szerint az ország mely részein, milyen típusú lakások lehetnek az átlagnál keresettebbek az előttünk álló évben. Összesen 10 szakértő mondta el, milyen típusú és elhelyezkedésű lakóingatlanok iránt lehet az átlagosnál erősebb a kereslet, többen azt is megindokolva, hogy miért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 13. 18:40
×
×
×
×