eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin

Lehetséges, hogy bíróság elé állítják Malina Hedviget

A szlovák ügyészség fontolgatja, hogy Malina Hedviget bíróság elé állítsa - írja a pozsonyi Pravda. A lap szerint a bizonyítékok a volt diáklány ellen szólnak.

Az egyik legolvasottabb szlovákiai napilap, a Pravda hétfői számában kétoldalas összeállítást szentel az évek óta húzódó Malina Hedvig-ügynek. A lap szerint a hivatalos orvosi szakvélemény alapján arra lehet következtetni, hogy Malina Hedvig nem szenvedett olyan sérüléseket, melyek a nyitrai kórház eredeti jelentésében szerepeltek

Malina Hedvig 2006 augusztusában azt vallotta, hogy két "ismeretlen bőrfejű" megverte az utcán, mert magyarul beszélt. A rendőrség mintegy két hétig nyomozott a tettesek után, aztán váratlanul arra a következtetésre jutott, hogy Malina Hedviget senki sem verte meg, az esetet ő maga találta ki.

A volt diáklány ellen, aki azóta férjhez ment és tavaly gyermeke született, eljárás folyik hamis tanúvallomás miatt. Nemrég megjelent szlovák lapértesülések szerint a nyitrai városi kórház márciusban elhunyt igazgatója, Viktor Zák állítólag nyomást gyakorolt az intézmény orvosaira, hogy Malina Hedvig érdekében tanúskodjanak, s állítsák azt, hogy a lányt megverték.

Ezt a megállapítást az a szakértői jelentés tartalmazza , amelyet most a főügyészség számára a Komensky Egyetem orvosi karának dékánja, Peter Labas dolgozott ki. A gondot az okozza, hogy ezt a jelentést csak maga a dékán hajlandó aláírni, a többi orvos viszont nem, állítólag azért, mert nagy médianyomásnak vannak kitéve.

A Pravda szerint több tény is a volt diáklány ellen szól, például szakemberek szerint a blúza szakadását feltehetően körömvágó olló okozta, és a nemzetiségét gyalázó feliratot valószínűleg maga a diáklány írta.

Malina Hedvig kitart igaza mellett, szerinte a vizsgálat nem az igazság kereséséről szól, hanem azt a célt szolgálja, hogy megvédje a kormányfőt és a belügyminisztert, akik röviddel a történtek után hazugsággal vádolták őt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×