eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ismét elhalasztották az Endeavour indítását

Immár negyedszer halasztotta el az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA az Endeavour űrrepülőgép vasárnap estére tervezett indítását, ezúttal is a kedvezőtlen időjárás miatt kellett egy nappal késleltetni az űrsikló útját.

A NASA közölte, hogy 32 kilométerre az indítóállástól zivatar alakult ki villámlás kíséretében. Az ilyen időjárási körülmények nemcsak az űrsikló indítását zavarhatják meg, hanem a leszállását is, ha netán valami folytán meg kéne szakítania a föld körüli pályára állást.

A houstoni irányítóközpont a tervezet indítás előtt nyolc perccel fújta le a startot. Az NASA szerint helyi idő szerint hétfő este próbálkoznak majd újra az űrsikló indításával.

Az Endeavour indulását egy hónapon belül immár negyedszer halasztják. Első két alkalommal - még júniusban - a külső üzemanyagtartálynál észleltek hidrogénszivárgást. Harmadszor - szombaton - ugyancsak a rossz időjárás akadályozta meg a felbocsátást.

Az űrrepülőn hét űrhajós - hat amerikai férfi és egy kanadai nő - utazik majd a Föld körül 350 kilométeres magasságban keringő Nemzetközi Űrállomásra (ISS). Fő feladatuk az lesz, hogy kiegészítő berendezéseket helyezzenek el az ISS-hez tavaly hozzácsatolt japán Kibo kutatómodul külső burkán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×