eur:
390.62
usd:
365.06
bux:
68262.27
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nagy erejű földrengés rázta meg Új-Guinea szigetét

Nagy erejű, a Richter-skála szerinti 5,8-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn a csendes-óceáni Új-Guinea szigetének nyugati, Indonéziához tartozó részét.

A helyi idő szerint délben bekövetkezett rengés károkat okozott - szemtanúk szerint elektromos rövidzárlat miatt tűz ütött ki több lakóházban -, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

A földmozgás hipocentruma Manokwari tengerparti településtől 14 kilométerre északra volt, tíz kilométer mélyen a tenger alatt az amerikai Földtani Megfigyelő Intézet (USGS) tájékoztatása szerint.

A part menti területeken élők a tengertől távolabb eső, magasabban fekvő helyekre menekültek, mert attól féltek, a rengés szökőárt idéz elő. Az indonéz Meteorológiai és Földtani Intézet azonban közölte: nem keletkezett cunami a földrengés nyomán, s nem is kell tartani ettől.

Indonéziában gyakoriak a földrengések, mert a délkelet-ázsiai szigetország a Föld vulkáni és szeizmológiai szempontból egyik legaktívabb térségében, az úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűben helyezkedik el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Már nagyon érett az a korrekció, amit áprilisban láttunk a részvénypiacokon, de ez még nem jelenti az elmúlt évek bikapiacának egyértelmű végét – vélekednek e havi portfólió-ajánlóikban a magyar befektetési szakemberek. Az, hogy milyen kamatpolitikát folytat a Fed, az egész világra hatással lesz, és az EKB kamatvágási elképzeléseit is erősen átszabhatja. A hazai portfóliómenedzserek most jó beszállási pontot látnak a kötvénypiacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×