eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kártérítést kérnek a holokaszt túlélőinek gyermekei

Berlinben a külügyminisztérium megerősítette, hogy holokauszt-túlélők gyermekei Tel Avivban pert indítottak Németország ellen orvosi költségeik fedezésére.

Pszichoterápiai költségeik fedezésére négyezer izraeli Tel-Avivban csoportosan indított pert Németország ellen.

A berlini külügyminisztérium szóvivője közölte: a német kormány igen komolyan veszi a túlélők panaszait. Utalt azonban arra, hogy ez az első eset, amikor a túlélők utódjai követelnek kártérítést.

A pert indító csoport szóvivője Tel-Avivban elmondta, hogy csaknem fél millióra tehető a haláltábort túlélők gyermekeinek a száma, és közülük legalább 20 ezren szorulnak lélektani kezelésre a koncentrációs táborok borzalmairól hallott elbeszélések miatt.

Eddig négyezerre tehető a pertársaság tagjainak létszáma. A szóvivő Tel-Avivban hangsúlyozta, hogy a holokauszt-áldozatok gyermekei három évi pszichoterápiai kezelésük költségeit akarják visszakapni a német államtól, és ez az összeg 300 millió eurót teszi ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×