eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A német légitársaságok is átadják a személyes adatokat a rendőröknek

Berlinben a kormány jóváhagyta a belügyminiszter azon javaslatát, hogy a jövőben a Németországba érkező, illetve az onnan induló légi utasok személyi adatait a rendőrség számára hozzáférhetővé tegyék.

A belügyminiszter által benyújtott javaslat összefüggésben áll a nemzetközi terrorizmus leküzdésére irányuló erőfeszítésekkel.

A törvényhozás nyári szünete miatt azonban a légi utasokkal kapcsolatos biztonsági intézkedés életbe lépése csak őszre várható.

Ennek értelmében a légitársaságok kötelesek lesznek valamennyi utasuk személyi adatait, így születési dátumát, lakóhelyét, foglalkozását és hitelkártyájuk számát továbbítani a rendőrségnek, amely 24 órán át tárolhatja az adatokat.

Gyanús emberek esetében azonban hosszabb időn át hozzáférhetők maradnak ezek az adatok.

A német belügyminiszter dolgozta ki az Európai Unió és a washingtoni kormány között aláirt megállapodást is, amely a jövő év január elsejét követően lehetővé teszi az amerikai hatóságoknak a hozzáférést az Egyesült Államokba érkező légi utasok 19 legfontosabb személyi adatához.

A szerződés értelmében ezeket az adatokat 15 éven át lehet tárolni, de 7 év után a rendőrség számára csak bírói végzés esetén lesznek lehívhatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×