eur:
394.3
usd:
355.72
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Kórházban egy brit állatorvos, aki a madárinfluenzás telepen dolgozott

Kórházi megfigyelés alatt tartanak egy brit állatorvost, aki részt vett a madárinfluenzától sújtott pulykatelep állományának felszámolásában Kelet-Angliában.

A környezetvédelmi minisztériumnak dolgozó állatorvost a nottinghami kórház elkülönített részlegében vették megfigyelés alá, miután influenzaszerű tüneteket produkált.

A kormány szakemberei a farm 160 ezres pulykaállományának felszámolásán dolgoztak, miután néhány napja a madárinfluenza H5N1-es vírustörzsét mutatták ki az állatokban.

Az állatorvos a magyarországi érdekeltséggel is bíró brit baromfifeldolgozó cég, a Bernard Matthews angliai telepén észlelt madárinfluenzás esetek után vizsgálati mintákat vett a leölésre ítélt pulykákból.

Minden állatorvosnak, aki a Suffolk grófságbeli farmra indult dolgozni, előzetesen a madárinfluenza ellenszerének tartott Tamiflu injekciót ajánlottak. Arról nincs hír, hogy a kórházba került szakembert beoltották volna.

Bernard Matthews, a telep tulajdonosa korábban azt állította, egyetlen fertőzött baromfi sem került be az élelmiszerláncba, így a fogyasztók nincsenek veszélyben.

David Miliband környezetvédelmi miniszter támogatta a tulajdonost, mert úgy vélte: a madárinfluenza elhanyagolható veszélyt jelent az emberekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×