eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az orosz elnök is belekeveredett az izraeli szexbotrányba

Bekapcsolva maradt az orosz elnök mikrofonja az izraeli miniszterelnök moszkvai látogatásakor, így mindenki hallhatta, amint Vlagyimir Putyin megkérte tárgyalópartnerét: adja át elismerését a szexbotrányba keveredett Móse Kacav államfőnek.

Nemcsak George Bush amerikai elnököt, hanem Vlagyimir Putyin orosz államfőt is kínos helyzetbe hozta egy bekapcsolva felejtett mikrofon.

Az orosz elnök hivatalában fogadta Ehud Olmert izrali miniszterelnököt. A két politikus az iráni helyzet megoldásáról tárgyalt, ám megbeszélésüket kisebb incidens zavarta meg.

Sajátos üdvözlet az izraeli elnöknek

Vlagyimir Putyin ugyanis - közvetlenül azután, hogy a tárgyalások elején közös nyilatkozatot tettek Ehud Olmert-tel - így fordult az izraeli miniszterelnökhöz: "kérem, adja át üdvözletemet az elnökének! Igazán meglepett minket".

A megjegyzést nem csak a címzett, hanem minden teremben lévő hallhatta, hiszen az orosz elnök mikrofonja véletlenül bekapcsolva maradt.

"Nem irigyelném olyan nagyon"

Bár a kihangosítást a mondat elhangzása után azonnal lekapcsolták, az izraeli küldöttség egy magas rangú tagja elmondta, hogy ezt követően az orosz elnök hozzátette: "soha nem hittük volna, hogy tudja, miként bánjon tíz nővel".

Ugyanebből a forrásból kiderült Ehud Olmert válasza is: "Az Ön helyében én nem irigyelném olyan nagyon".

Az este folyamán riporteri kérdésre az izraeli miniszterelnök nem volt hajlandó további részleteket elárulni a beszélgetésből, kijelentve, hogy egészen addog nem kíván Móse Kacav államfő szexbotrányáról véleményt nyilvánítani, amíg hivatalos eljárás nem indul.

Mit is csinált Móse Kacav?

Az izraeli elnököt azzal gyanúsítják, hogy hatalmával visszaélve szexuális kapcsolatokra kényszerítette volt titkárnőjét és egy másik alkalmazottját, akiket elbocsátással fenyegetett meg, ha ellenkeznek. Az egyik nő emellett azt is állította, hogy az elnök pénzt fogadott el kegyelmi jogának gyakorlásáért.

A vádemelési javaslat öt másik nő elleni szexuális zaklatásra, szemérem elleni vétségre, illegális lehallgatásokra, az igazságszolgáltatás akadályozására és hivatali hatalommal való visszaélésre is vonatkozik. További részletekért kattintson ide!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×