eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Erdély nyerhet a gyengélkedő magyar gazdaságon

Erdély is a nyertese lehet a magyar gazdaság gyengeségének - jelentette ki a Bálványosi Nyári Szabadegyetem gazdasági tárgyú vitanapján Domokos László, az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának alelnöke.

Románia is nyerhet abból, hogy a magyarországi gazdasági szféra nehézségekkel küszködik - jelentette ki a fideszes politikus, aki szerint a magyar cégek eddig Szlovákia felé keresték a kiutat az áldatlan magyarországi gazdasági helyzetből, de várható, hogy Románia felé is megkezdődik az elvándorlás.

Mindez azért következik be, mert Magyarországon nőnek az adóterhek, a szomszédos országok viszont lényegesen kedvezőbb adózási feltételeket ajánlanak - mondta el az InfoRádió erdélyi tudósítója.

Borbély László, a bukaresti kormány területrendezési minisztere viszont azt mondta: Románia ellen szól, hogy a törvényi háttér nem egészen kiszámítható, áttekinthető.

A tárca nélküli miniszter azt is eredménynek tartotta, hogy a pénzügyi tárgyú törvények módosítását sikerült fél évvel az életbeléptetés előtt elfogadni a parlamentben. Hibának találta, hogy mind Magyaroraszág, mind Románia a rendszerváltozás óta elsősorban a nyugati befektetők felé kacsintgatott, a régión belüli gazdasági együttműködés lehetőségeire alig figyelt.

Bogos Zsolt, a román gazdasági minisztérium államtitkára jelentős vívmánynak tekintette az egységes, 16 százalékos adókulcs bevezetését. Mint mondta, ennek köszönhető, hogy a tavalyi árvizek ellenére az ország gazdasága 6,7 százalékkal emelkedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×