eur:
395.12
usd:
371.64
bux:
66169.98
2024. április 16. kedd Csongor

Vizsgálóbizottságot hoznak létre a privatizáció miatt

Varsóban több új vizsgálóbizottság létrehozásáról állapodtak meg a kisebbségi lengyel kormány zavartalan működését biztosító, úgynevezett stabilizációs paktum aláírói.

Lengyelországban a kormányzó konzervatív Jog és Igazságosság, valamint a kabinetet kívülről támogató két kisebb szervezet, a baloldali Önvédelem Agrárpárt és a nemzeti radikális Lengyel Családok Ligája vezetői abban is megállapodtak, hogy a jövőben gyakrabban egyeztetik álláspontjaikat a fontos politikai ügyekről.

A csütörtök esti rendkívüli találkozót azért rendezték, mert a két kisebb szervezet  számos követelést támasztott a támogatás fejében.

A kormányzó Jog és Igazságosság beleegyezett abba, hogy parlamenti vizsgálatokat indítanak az acélipar és a bankok magánosítása, valamint az 1990-es évek közepén lezajlott tömeges privatizáció ügyében.

A résztvevők arról is megállapodtak, hogy 2007-től részlegesen bevezetik a családi adózást Lengyelországban.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten

Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten

Nemrég derült ki, hogy az Uber – amely közel nyolc éve hagyta el a budapesti piacot – új formában tér vissza a fővárosba. Április 16-án, vagyis ma a Budapesti Közlekedési Központ után a Nemzeti Közlekedési Hatóság is zöld utat adott a cégnek, vagyis a hivatalos jóváhagyási folyamat lezárult. Várhatóan nyár elején indul a szolgáltatás, és már csak napok kérdése, hogy jelentkezhetnek a sofőrök az Uberhez. A cég indulásáról kérdeztük Kardos Esztert, az Uber magyarországi vezetőjét és Reich Ádámot, a partnercég, az F Mobilitás Kft. ügyvezetőjét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:47
×
×
×
×