eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma

Újratárgyalják a német kannibál ügyét

Frankfurtban elkezdődött Armin Meiwes perének újratárgyalása, aki öt évvel ezelőtt megölt egy önként jelentkező férfit, majd tíz honapon keresztül az áldozat húsából készült ételeket fogyasztott.

Meiwest egy kasseli bíróság nyolc és fél évi börtönbüntetésre ítélte, ám most az ügyészség súlyosbítást kért: emberölés helyett szándékos gyilkossággal vádolják, és életfogytiglani ítéletet kérnek.

Meiwes internetes hirdetésben keresett magának áldozatot még 2000-ben, és ezt meg is találta egy önként jelentkező programozó, Bernd Brandes személyében, akivel először szexuális kapcsolatot létesített, majd a húsának egy részét fokhagymával megsütötte és elfogyasztotta.

Brandes csak tíz óra elteltével vérzett el. Ezután Meiwes feldarabolta áldozatát, majd a lefagyasztott húsból tíz hónapon keresztül naponta készített magának ételt.

"Nem akartam megölni, csak meg akartam enni" - mondta a férfi a tárgyaláson.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×