eur:
395.66
usd:
372.12
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Ukrajnában eljárás indulhat az elnök ellen

Viktor Janukovics ukrán ellenzéki vezető szószegéssel vádolta meg Viktor Juscsenko elnököt, amiért visszavonta aláírását az ellenzékkel kötött együttműködési memorandumról. Ukrajnában kormánypárti és ellenzéki oldalon egyaránt felvetődött annak lehetősége, hogy a parlament akár eljárást is indíthat az államfő ellen.

A kormány menesztése óta egyre jobban éleződik a konfliktus az ukrán elnök és a parlament között.

Viktor Juscsenko azzal indokolta aláírása visszavonását, hogy szerinte az ellenzéki Régiók Pártja szegte meg a megállapodásban foglaltakat, amikor megszavazta a kormány távozását jelentő előterjesztést.

Az elnökhöz hű tömörülés egyik parlamenti képviselője arra figyelmeztetett, hogy a kormány leváltását megszavazó parlamenti erők akár eljárást is kezdeményezhetnek az államfő ellen.

Meggyőződését fejezte ki, hogy a kormány menesztésének semmi köze az ukrán-orosz gázmegállapodáshoz, hanem pusztán a hatalomért folyó harcról van szó.

Tarasz Csornovil ellenzéki képviselő szintén kilátásba helyezte, hogy a Juscsenko elleni eljárást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×