INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A hitetlenek kivéreztetéséhez elég egy konyhakés

Infostart / InfoRádió
Londonban megkezdődött Abu Hamza muzulmán hitszónok bírósági pere. A vád: gyűlöletbeszéd, uszítás és gyilkosságra való felbujtás.

Az esküdtek számára levetítették az Abu Hamza beszédeiről készített filmfelvételeket. Előadásaival és szónoklataival az imám a hitetlenek és a demokrácia szerinte megrontó intézményei elleni harcra tüzelte híveit.

A félszemű Abu Hamza, aki partizánként egy robbanás következtében mindkét kezét is elvesztette, csendben hallgatta a filmre vett szónoklatait.

Ezekben arról beszélt, hogy a fiatal angliai mohamedánoknak kiképzésen kell részt venniük, hogy részt vehessenek a szent háború, a dzsihád küzdelmeiben.

A demokrácia a "kufár országok" államrendje, tehát ennek az intézményeit kell megtámadni: a bankokat, a bíróságokat és a bordélyházakat - mondta Abu Hamza, aki évek óta szociális segélyen él családjával Nagy-Britanniában.

Szónoklataiban arról is beszélt, hogy kalifátust kell létrehozni Angliában.

Ehhez nem kellenek tankok vagy harci repülőgépek. Véreztetni kell a hitetleneket, és ehhez nem kell sokkal több, mint egy éles konyhakés – mondta a hitszónok.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk