eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Egynemű párok is örökbe fogadhatnak gyerekeket Angliában és Walesben

Tartósan együtt élő élettársak és egynemű párok is megkapták az örökbefogadási jogot Angliában és Walesben.

A házasság nélkül együtt élő párok tagjai eddig csak egyénileg fogadhattak örökbe gyermeket, partnerüknek nem voltak szülői jogai.

A törvény értelmében ezentúl a vér szerinti szülők közvetítő szolgálatokon keresztül felkutathatják nagykorúvá vált gyermekeiket, és ha ők is akarják, kapcsolatba léphetnek velük.

Az örökbefogadási jogokért küzdő brit szövetség szerint a törvénynek nagy hatása lesz több ezer családra, és az eddiginél több embert ösztönöz majd örökbefogadásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Történelmi jelentőségű bírósági döntések születtek Európában: nincs mese, meg kell fizetni az energiaátmenet árát

Történelmi jelentőségű bírósági döntések születtek Európában: nincs mese, meg kell fizetni az energiaátmenet árát

Két történelmi jelentőségű bírósági ítélet is született az elmúlt időszakban a klímavédelem ügyében, amelyek alapján szerzőnk azt sürgeti, hogy az energetikában is előremutató modellt kell felépíteni, és "invesztálni kell többek között az energia megtermelését, szállítását / tárolását és elosztását végző rendszerekbe is". Előrebocsátja: "Ez sajnos azt is jelenti, hogy az EU lakosainak meg kell fizetnie technológiai átmenet árát. Aki korábban ébredt, annak kicsit kevesebbet, aki még kótyagos a szunditól azoknak többet. Egy biztos: most utólag, egy összegben sokkal fájóbb lesz, mint lett volna apránként, az össznépi házimozi-bulik, vagy új és folytatódó környezetszennyező beruházások támogatása helyett."

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×