eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Algéria: a franciák kérjenek bocsánatot!

Algéria felszólította Franciaországot, hogy kérjen bocsánatot a franciák által a gyarmati időszakban az algériai nép ellen elkövetett bűnökért.

A nyilatkozatot azután tették közzé, hogy a francia nemzetgyűlés nemrégiben olyan törvényt fogadott el, amely utal a tengerentúli, különösen az észak-afrikai francia jelenlét pozitív szerepére.

Az észak-afrikai arab állam és volt gyarmattartója jelenleg az 1963-ban megkötött francia-német megbékéléshez hasonló barátsági szerződés aláírását készíti elő. Algír szerint a kapcsolatok rendezését hátráltatja a francia jogszabály.

Algéria az 1954-tol 1962-ig tartó véres háborúban vívta ki függetlenségét.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×