INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Netanjahu lehet a Likud elnöke

Infostart / InfoRádió
A szavazófülkék kijáratánál végzett felmérések szerint Benjamin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök nyerte a jobboldali Likud pártban tartott elnökválasztást.

A három izraeli tv-állomás felmérése szerint Benjamin Netanjahu a szavazatok 47 százalékát kapta, míg Szilvan Salom külügyminiszter 32, Móse Feiglin, a Likud szélsőségesen jobboldali frakcióvezetője 15 százalékot ért el.

A Likud 130 ezer tagja arról dönthetett a helyi idő szerint 22 óráig tartó szavazáson, hogy ki legyen pártból a kilépett és új pártot alapító Ariel Saron utódja.

Benjamin Netanjahu korábban egy lapnak azt mondta: ha miniszterelnökké választják, akkor kész lesz csapást mérni iráni atomlétesítményekre.

Benjámin Netanjahu az egyik izraeli napilapban megjelent nyilatkozatában Menahem Begin egykori elnököt idézte, aki 1981-ben parancsot adott az iraki Oszirak atomközpont megtámadására.

A világméretű felháborodást kiváltó lépést Benjamin Netanjahu olyan bátor cselekedetnek nevezte, amely szerinte megakadályozta, hogy Irak atomfegyver birtokába jusson.

A címlapról ajánljuk