eur:
392.43
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szájer: inkább az Európai Parlament döntsön

Az Európai Néppárt valamennyi új tagországból származó képviselője tiltakozik a brit költségvetési javaslat ellen - mondta Szájer József európai parlamenti képviselő.

A Fidesz jelöltjeként megválasztott Szájer József az InfoRádióban kijelentette: elfogadhatatlan számukra, hogy a brit javaslat nem kívánja biztosítani Európai Unió új tagországai számára a felzárkózáshoz szükséges forrásokat.

Szájer József közölte: a brit állítással szemben nem járnának rosszabbul az új tagállamok, ha az Európa Tanácsban nem születne döntés az unió 2007-2013 közötti költségvetéséről, és a döntés részben a parlament hatáskörébe kerülne.

Ebben az esetben Magyarország és az egész unió még mindig jobban járna, mintha a brit javaslatot fogadnák el – tette hozzá a néppárti képviselő.

Közben a brit külügyminiszter elismerte, hogy kicsi az esély a megállapodásra a tagállamok között a költségvetéséről.

Jack Straw szerint a brit javaslatok elfogadása számos tagállam számára nehéz, és szűk a mozgástér a megállapodásra. Ugyanakkor közölte: az általuk előterjesztett tervezet jelenti a legjobb bázist egy megállapodáshoz.

A szintén a külügyminiszterek brüsszeli tanácskozására érkező cseh tárcavezető úgy fogalmazott: ugyan elszomorítónak tartják a brit javaslatot, de hajlandók tárgyalni róla.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×