eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk

Pokolgép-alapanyagot foglaltak le Indonéziában

Indonéziában nagy mennyiségű, pokolgép gyártásához is használható vegyi anyagot foglaltak le a hadsereg egységei. A rendőrség közlése szerint a több mint két és fél tonna ammónium-nitrátot egy autóban és egy házban találták meg Celebesz szigetén.

A hatóságok szerint ezt az anyagot használták 2003-ban a jakartai Marriott szálloda ellen elkövetett öngyilkos merényletben, amelyben 12-en meghaltak és 150-en megsebesültek.

Celebesz szigetén 2001-2002-ben véres háború dúlt a helyi keresztény és muzulmán közösség között. Az összecsapásoknak mintegy ezer halálos áldozata volt.

A terrorakciók azóta is tartanak: Poso város piacterén pokolgép ölt meg 22 embert májusban, októberben pedig ismeretlen tettesek elraboltak és lefejeztek 3 keresztény középiskoláslányt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×