INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A belügyminisztériumból adják a tippeket

Infostart / InfoRádió
A német kormány úgy tudja, hogy az iraki belügyminisztériumból származó információk alapján hajtják végre támadásaikat az emberrablók a közép-keleti országban.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az InfoRádióban elmondta: Németországban minden nap összeül az a válságstáb, amely a hétfőn elrabolt 43 éves német régésznő kiszabadításával foglalkozik.

Susanne Osthoff áttért a muzulmán hitre és szinte tökéletesen beszél arabul. Az al-Kaida többször felszólította, hogy hagyja el a térséget, mert a szervezet megítélése szerint elsősorban siítáknak segített és nem szunnitáknak.

Nógrádi György az InfoRádiónak elmondta: szinte sokkolta a német közvéleményt, hogy kiderült: a hivatalos szervek sem állnak hivatásuk magaslatán. Felszólították ugyanis az Irakban tartózkodó német állampolgárokat, hogy hagyják el az országot, de kiderült, hogy egyrészt nem tudják, hányan vannak ott a segélyszervezetek munkatársaiként, másrészt csütörtök reggelre derült ki, hogy sok német nő ment férjhez Irakba, márpedig az ő sorsukról szinte semmit nem tudnak.

Nógrádi György hozzátette: a német kormány szerint a terroristákkal csak az iraki belügyminisztérium tudja felvenni a kapcsolatot, ami azt bizonyítja, hogy minden információ kiszivárog a közép-keleti ország belügyi tárcájától az al-Kaida csoportjaihoz.

A biztonságpolitikai szakértő szerint ezt is azt mutatja, hogy az USA nem bízhat maradéktalanul a belügyminisztériumban és általában az iraki közigazgatásban. Felidézte, hogy számos, az amerikaiak által kiképzett helyi katona és rendőr megszökött és átállt az szövetséges erők ellen harcolókhoz.A címlapról ajánljuk