eur:
392.01
usd:
360.17
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Varga Mihály pénzügyminiszer az uniós tagországok pénzügyminisztereit tömörítő tanács (Ecofin) ülésének kezdetét jelző csengettyűvel Brüsszelben július 16-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Varga Mihály: a magyar EU-elnökség elkötelezett a versenyképeség javítása mellett

Az Európai Unió Tanácsa féléves magyar elnöksége prioritásai átfogó céljainak meghatározásával komoly elkötelezettséget vállalt az európai versenyképeség javítása mellett – jelentette ki a magyar pénzügyminiszter Brüsszelben.

Varga Mihály az uniós tagországok pénzügyminisztereit tömörítő tanács (Ecofin) ülését követően hangsúlyozta: a versenyképesség erősítésének célját – amely a magyar uniós elnökség hét prioritása közé tartozik – a tanács az elnökségi félév során elfogadni tervezett új versenyképeségi megállapodásban fogja rögzíteni.

A magyar uniós elnökség további hat célkitűzése is a versenyképességet erősíti – jelezte a magyar tárcavezető. Ezek között szerepelnek a demográfiai tendenciák megfordítása, az illegális migráció elleni küzdelem, valamint a védelem és biztonságpolitika, a mezőgazdaság és a kohéziós politika kérdései – tájékoztatott.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

A 39 éves ohioi szenátor James David Vance lesz a republikánus Donald Trump alelnökjelöltje az Egyesült Államok novemberi elnökválasztásán. Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint ő hozhatja az egyik billegő államot, Ohiót, megszólíthatja a kiábrándult fiatalokat és az amerikai alsó-középosztályt is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×