eur:
395.82
usd:
368.83
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Bemutatják a GIGA 001-es rendszámú Tesla-autót a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó Gigafactory nevű gyárának megnyitóján a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2022. március 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Action Press pool/Christian Marquardt

Jönnek az olcsó Teslák, kilőtt a részvény

Jelentősen emelte a mélyponton lévő Tesla-részvények árát egy vállalati hír.

A portfolio.hu ír arról, hogy a gondban lévő Tesla részvényárfolyama, amely az idei évben több mint 40 százalékot zuhant, 13 százalékot emelkedett egy gyorsjelentést követően.

Ebben ugyanis az szerepel, hogy a költségtakarékossági intézkedések mellett a közeljövőben új, olcsóbb járműveket. dobnak a piacra.

Mindenesetre az eddig végrehajtott árcsökkentést tükrözi, hogy

az egy leszállított járműre jutó átlagos bevétel a negyedévben közel 5 százalékkal, járművenként 44 926 dollárra csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Most az áll a negyedéves jelentésben, hogy a cég újfent visszavágta a járműveinek árát a főbb piacokon, például az Egyesült Államokban, Kínában és Európában. Elon Musk pedig azt mondta hogy "a második negyedév sokkal jobb lesz”.

Ezek a jövőbeli tervekkel kapcsolatos hírek, valamint az új modellekhez kapcsolódó bejelentés azonban megmozgatta a befektetők fantáziáját. Az Tesla árfolyama a keddi piaczárás után 13,3 százalékot ralizott, így a mai kereskedést 164 dollár közelében indíthatja az árfolyam.

Címlapról ajánljuk

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×