eur:
385.88
usd:
354.9
bux:
68336.34
2024. május 21. kedd Konstantin
A Lufthansa légitársaság 215 üléses Airbus A321neo típusú repülőgépe érkezik a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre 2024. április 19-én. A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, amelynek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon – jelentették be az első gép megérkezése után a Hajdú-Bihar vármegye székhelyén.

Az útvonalon ezeken a napokon a légitársaság legnagyobb, rövid és közép távú vonalakon szolgálatot teljesítő repülőgépe, a 215 üléses Airbus A321neo fog közlekedni – jelentette be Johannes Walter, a Lufthansa csoport alelnöke, aki maga is a péntek délutáni első járattal érkezett Debrecenbe.

Örömét fejezte ki, hogy járataikkal a BMW sok száz mérnökét, innovátorát fogják a két város között szállítani, amire hosszú távú megállapodást kötöttek.

Debrecen, 2024. április 19.
Johannes Walter, a Lufthansa csoport alelnöke (j4), Liv Eske Herrström, a BMW Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója (j5) és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester (j6) a Lufthansa légitársaság 215 üléses Airbus A321neo típusú repülőgépe mellett a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre 2024. április 19-én. A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, amelynek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon.
MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2024. április 19. Johannes Walter, a Lufthansa csoport alelnöke (j4), Liv Eske Herrström, a BMW Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója (j5) és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester (j6) a Lufthansa légitársaság 215 üléses Airbus A321neo típusú repülőgépe mellett a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre. MTI/Czeglédi Zsolt

Az új járattal 1,5 óra alatt lehet megtenni a Debrecen-München utat, Budapesten keresztül ez az idő 3-3,5 óra lenne – mondta, hozzátéve: a Lufthansa célja az emberek, a kultúrák, a gazdaság ösztönzése fenntartható módon.

Reményét fejezte ki, hogy turisták is nagy számban veszik majd igénybe a szolgáltatásaikat, miután egy megállóval érhető el az ötcsillagos müncheni repülőtér, ahonnan a világ bármelyik tájára el lehet utazni.

Johannes Walter azt mondta, töretlen a Lufthansa elkötelezettsége Magyarország mellett, Budapestről 141 desztinációt lehet elérni a járataikkal.

Liv Eske Herrström, a BMW Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója fontos mérföldkőnek nevezte a járatok kapacitásbővítését, ami a Lufthansa és a debreceni repülőtér munkáját is dicséri. Olyan fejlesztések történtek az elmúlt években, amelyek lehetővé teszik, hogy nagyobb mérető gép is leszálljon Debrecenben - fűzte hozzá.

Jelezte: ma már több mint ezer munkatársuk dolgozik Debrecenben, ők készítik fel a gyárat az autógyártás jövő évi indulására. A létszám folyamatosan nő, s a nagyobb kapacitású Lufthansa-járatok lehetővé teszik munkatársaik jő minőségű haza-, illetve visszautazását.

Debrecen, 2024. április 19.
A Lufthansa légitársaság 215 üléses Airbus A321neo típusú repülőgépe érkezik a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre 2024. április 19-én. A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, amelynek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon.
MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2024. április 19. A Lufthansa légitársaság 215 üléses Airbus A321neo típusú repülőgépe érkezik a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre. MTI/Czeglédi Zsolt

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere azt mondta, a bizalom az alapja a város, a BMW és a Lufthansa együttműködésének.

Megítélése szerint a repülőtér Debrecen versenyképességét is erősíti, ezért fontos a folyamatos fejlesztése. Megemlítette, hogy korszerűsítették az utasbiztonsági berendezéseket, megkezdték az utasterminál bővítését, terveik között szerepel új kifutópálya és új utasterminál építése.

A Lufthansa légitársaság járatai hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek Debrecen és München között. Péntektől heti két alkalommal a 215 üléses Airbus A321neo szállítja az utasokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 21. 04:30
2024. május 20. 07:45
×
×
×
×