eur:
385.39
usd:
354.96
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Calculator with wooden house and coins stack and pen on wood table. Property investment and house mortgage financial concept
Nyitókép: marchmeena29/Getty Images

Élénkülőben van az ingatlanpiac, az MBH és a Fundamenta bizakodó

Az élénkülő lakáspiaci helyzet támogatja az MBH és a Fundamenta sikeres együttműködését, idén az első két hónapban a jelzálogpiacon fokozatosan nőtt a kereslet - mondta az InfoRádiónak az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese. A Fundamenta egy idén március végén lezárult tranzakcióval került az MBH bank többségi tulajdonába.

A Fundamenta közel 1200 személyi bankárból álló értékesítési hálózattal rendelkezik, 480 ezer ügyféllel, 530 milliárd forintot meghaladó hitel- és 570 milliárd forintot meghaladó betétállománnyal, így a piac legjelentősebb szereplőjének tulajdonosa lett az MBH - mutatott rá Ginzer Ildikó.

"A Fundamenta az ingatlan ökoszisztémában, a finanszírozásban és a lakás-előtakarékosságban meghatározó piaci részesedéseket épített ki az elmúlt időszakban, az MBH Bankcsoport pedig a második legnagyobb hazai pénzintézetként szintén jelentős szereplő a megtakarítási és a lakáshitelpiacon. A két intézmény együttes ereje kitűnő lehetőségeket rejt magában az elkövetkezendő időszakban ennek az ingatlanhitelezési ökoszisztémának további fejlesztésében. Azt gondolom, hogy a meglévő szolgáltatási palettával, illetve a tervekben lévő további fejlesztésekkel tulajdonképpen minden olyan igényt ki tud elégíteni majd a jövőben a csoport, ami az ingatlankereséstől a vásárláson át a felújításig az ügyfelek rendelkezésére tud állni" - fogalmazott az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

A szakember szerint a lakás-előtakarékosság népszerűsége töretlen, ez egy hosszú évekre szóló gondolkodás és megtakarítási lehetőség, ami akkor is segít, amikor az ügyfelek adott esetben néhány évvel elhalasztják az ingatlanvásárlásukat.

Az ingatlanpiacot tekintve úgy látja, már látszanak az élénkülés jelei.

"Ha visszatekintünk az elmúlt három hónap eseményeire vagy üzleti volumeneire, akkor azt látjuk, hogy bár a 2022-es szintet még nem érték el a hitel-, illetve a tranzakciós volumenek, de a tavalyi évhez képest már lényegesen magasabban járunk. Úgyhogy szerintem megvan annak az alapja, amit előzetesen mi is vártunk, hogy a 2024-es év közepére, végére bekövetkezhet az élénkülés" - nyilatkozta Ginzer Ildikó.

A lakóingatlanok energiahatékonyságának javítása kiemelten fontos, mivel a hazai lakásállomány 40 százaléka energetikai szempontból a rossz kategóriába tartozik, míg az átlagos energetikai besorolásba 55 százalék, és kevesebb mint 5 százaléka az otthonoknak sorolható az ennél kedvezőbb kategóriák valamelyikébe - mutatott rá a szakember egy sajtóbeszélgetésen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Ehhez képest az amerikai tőzsdék a kereskedési idő nagy részében az irányt kereste, majd a végére sikerült kis pluszba fordulniuk a vezető indexeknek - a Nasdaq csúcsot döntött. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×