eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Lufthansa német légitársaság repülőgépei sorakoznak a müncheni repülőtéren 2020. január 30-án. A Lufthansa az előző nap felfüggesztette az összes Kínából érkező és oda tartó járatát. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint eddig 170 ember halt meg a koronavírus új, először Hupej tartományban azonosított változata okozta betegségben.
Nyitókép: MTI/EPA

Láthatáron az újabb légi káosz

Figyelmeztető sztrájkot tart csütörtöktől a Lufthansa földi személyzete, ami járattörlésekkel is jár.

A Verdi szakszervezet által hétfőn bejelentett munkabeszüntetés csütörtökön reggel 4 órakor kezdődik és szombaton reggel 7 óra 10 perckor ér véget.

A földi személyzet mintegy 25 ezer alkalmazottja az órabérek 2,8 eurós (1100 forintos) emelését követeli a túlóradíjak növelése mellett. Követeléseik alátámasztására a Verdi már két figyelmeztető sztrájkot tartott az utóbbi időszakban.

A Verdi hétfőn bejelentette azt is, hogy szombattól sztrájkba lépnek azok az alkalmazottak, akik a Lufthansa Cargo gépeinek berakodását irányítják, vagy a rakományok kezeléséért felelősek.

A szakszervezet követeléseiről március 13-14. között lesz újabb egyeztetést a vállalatvezetéssel.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×