eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Budapesti Karácsonyi Vásár / Budapest Christmas Fair

A héten is támad a NAV, számos helyszínen lesz speciális ellenőrzés, itt a lista

Hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a december 4-én kezdődő héten?

Az uzletem.hu szedte össze a NAV honlapján található Adótraffipax aloldalon fellelhető információkat. Minden helyen lehet számítani arra, hogy a pontos számlaadást is ellenőrizni fogják. Vannak azonban konkrét helyek, időpontok és célcsoportok is. Mi ezeket válogattuk ki.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 4. és 8. között ellenőrzik az édesség- és ajándékárusokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a kitelepüléseken, piacokon és a bevásárlóközpontokban, az ünnepekhez köthető szezonális termékek és népszerű ajándékok árusítóinál, vendéglátóknál és szolgáltatóknál ellenőriznek a vármegye egész területén. Külön említik az alábbi helyszíneket.

  • december 5. kedd: Kecel
  • december 7. csütörtök: Szabadszállás

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai december 4. és 10. között

  • kedden Pécsett, az édességboltokat,
  • szerdán Mohácson, a cukrászdákat és kávézókat,
  • pénteken pedig szintén Pécsett az iskolabüféket

ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 4. és 7. között a vendéglátóhelyeken vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Békés vármegye

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 4. és 8.között a húsboltokban és a hentesáruüzletekben végeznek próbavásárlást. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 4. és 7. között a vendéglátóhelyeken vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 6. és december 15. között a szépségápolási, illetve a csapatépítő szolgáltatásokat kínáló vállalkozásokat ellenőrzik.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 4-én a Baracson működő vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága december 4. és 8. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • december 4. hétfő: Salgótarjáni járás
  • december 5. kedd: Bátonyterenyei járás
  • december 6. szerda: Balassagyarmati járás
  • december 7. csütörtök: Pásztói járás
  • december 8. péntek: Szécsényi járás

Pest vármegye

Az igazgatóság munkatársai december 4. és 6. között a vállalkozásokat ellenőrzik Vácon. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 49–51. héten a fenyőfaárusokat, az édességgel és kézműves termékekkel kereskedőket, a zöldség- gyümölcskereskedőket, valamint a hús- és halárusokat ellenőrzik.

Tolna vármegye

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • december 5. kedd: Dunaföldvár
  • december 6. szerda: Szekszárd
  • december 7. csütörtök: Tamási

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 4. és 8. között az alábbi járásokban ellenőrzik az ajándék- és édességkereskedőket:

  • december 4. hétfő: Veszprém
  • december 5. kedd: Balatonfüred
  • december 6. szerda: Balatonalmádi
  • december 7. csütörtök: Pápa
  • december 8. péntek: Várpalota
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×