eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Graphisoft Park egy ipari park, mely az egykori Óbudai Gázgyár területének szívében, egy 16 hektáros Duna-parti zöldterületen fekszik. Az 1998 óta folyó ingatlanfejlesztés eredményeképpen a komplexumban 12 különböző méretű irodaház található, ahol zömében infomációtechnológiai és biotechnológiai cégek irodái és laboratóriumai kaptak helyet. Itt működik a Bojár Gábor által alapított Aquincum Institute of Technology magánegyetem, továbbá az International Business School (IBS) is. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Nagy Zoltán

Jelentősen növelte nyereségét a Graphisoft Park

A Budapest északi részén épült üzleti park 29 százalékkal növelte adózás utáni eredményét az első három negyedévben.

Összesen 5,57 millió eurót termelt 2023 első három negyedévében a Graphisoft üzleti park - írja az Economx a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján megjelent harmadik negyedévi üzleti jelentése alapján. Az ingatlan bérbeadásból származó bevételük 12,6 millió volt a bázisidőszak 11,5 millió eurójával szemben.

A jelentés azt írja, a kedvező eredmény részben a bérleti díjak euróövezeti inflációt követő indexálásának, részben pedig a bérbeadott ingatlanok átlagon felüli, 97 százalékos kihasználtságának köszönhető.

A portál azt írja, a kilenc havi kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) 490 ezer euróval, azaz mintegy 5 százalékkal, az adózott eredmény 1,3 millió euróval, 29 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszaki adatot. Az adózott eredmény 7,5 millió euró volt az előző év ugyanazon időszakának 6,9 millió eurós eredményéhez képest.

A cég vezetősége az előző évihez képest 9 százalékkal nagyobb, 16,9 millió eurós árbevételre számít.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×