eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Pile of firewood
Nyitókép: Studio Images/Getty Images

Hatósági áras tüzifa helyett az idén valami más van

Az állami erdészeti társaságoktól az alacsonyabb feldolgozottságú tűzifát olcsóbban lehet beszerezni.

A tavalyi évet megelőző időszakra jellemző átlagos nagyságú eddig az idei tűzifa iránti kereslet. Az állami erdészeti társaságok felkészültek és megfelelő mennyiségben, illetve minőségben rendelkezésre áll náluk a lakosság, illetve a szociális tüzelőanyag-program számára a tűzifa. Az állami erdészeti társaságok továbbra folyamatosan szolgálják ki a vevőket – idézte Nagy István agrárminisztert az economx.hu.

A tárcavezető emlékeztetett: tavaly a hatósági áras tűzifa program rendkívüli és átmeneti veszélyhelyzeti intézkedés volt, amelyet többek között az energiaválság indokolt. Idén a kormány nem indította el a programot, ám a maximált áras lehetőség feltételeihez hasonló feldolgozottsági fokú tűzifa továbbra is közvetlenül az állami erdészeti társaságoktól szerezhető be.

„Az állami erdészeti társaságoktól döntően alacsonyabb feldolgozottságú tűzifát alapvetően alacsonyabb egységáron lehet beszerezni. Ezzel szemben pedig a tűzifa kereskedők által kínált magasabb feldolgozottságú, kuglizott, vagy éppen hasított fa magasabb egységárakon vásárolható" – közölte az agrárminiszter.

Mint mondta, nincs tűzifa hiány, nincs sorban állás,

minden állami társaságnál nagyobb készletek állnak rendelkezésre, amelyek árairól a társaságok honlapjain lehet tájékozódni. Az árakat jelenleg a piac határozza meg.

Nagy IstvánA miniszter egyúttal felhívta a figyelmet a Szociális Tűzifaprogramra, amely az ötezer fő alatti településeken élő rászoruló családok részére nyújt segítséget. Idén 2300-2400 településen közel 200 ezer háztartáshoz jut el a tűzifa 2024. február közepéig: ehhez a kormány 5 milliárd forint támogatást bizto

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×