eur:
382.05
usd:
354.28
bux:
0
2023. december 8. péntek Mária
On the picture there is a wallet with some Hungarian forint banknotes. The first banknote is a 20000 HUF banknote. This picture is color saturation enhanced.
Nyitókép: Getty Images/Gabor Meszesan

Kiderült, mikor érkezik pontosan az első megemelt nyugdíj

A 3,1 százalékos emelés visszamenőleg is jár az időseknek, így csaknem félhavi többlet is érkezik novemberben.

Csütörtökön jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a nyugdíjasok kiegészítést kapnak a vártnál magasabb infláció miatt, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte a részleteket: év elejéig visszamenőlegesen 3,1 százalékkal emelik az ellátásokat.

A legalacsonyabb nyugdíjak esetében havi 1 240, a legmagasabbak esetében pedig havi 62 ezer forintot jelent a csütörtökön bejelentett 3,1 százalékos nyugdíjemelés – írja a 24.hu. Előbbi a legalacsonyabb, 40 ezer forintos öregségi ellátás után jár, míg utóbbi a legmagasabb, 2 millió forintos kategória után.

Aki 2 millió forintot kap havonta, annak összesen 744 ezer forint pótlólagos emelés jár novemberben, míg a legkisebb nyugdíjúak esetében összesen 20 ezer forintot sem tesz ki a visszamenőleges novemberi emelés.

A november havi nyugdíjakat 2023. november 10-én, pénteken utalja a Magyar Államkincstár azoknak, akik a bankszámlájukra kapják a havi ellátmányt, míg aki postán kapja, az a megszokott időpont várhatja a kézbesítőt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
A saját lábára állna Kijev, kudarcot vallott az oroszok hibrid háborúja – Ukrajnai háborús híreink pénteken

A saját lábára állna Kijev, kudarcot vallott az oroszok hibrid háborúja – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Ukrajna két amerikai vállalattal állapodott meg a számára létfontosságú 155 milliméteres tüzérségi lövedékek közös gyártásában – közölte csütörtökön Olekszandr Kamisin stratégiai iparágakért felelős ukrán miniszter. Oroszország szervezetten szállított közel-keleti és észak-afrikai migránsokat a finn határhoz, hogy ezzel a hibrid háborús taktikával próbálja meg destabilizálni a NATO-országot. Úgy tűnik azonban, a terv kudarcot vallott, a bevándorlók Oroszországban maradtak, ezért most a haderőbe akarják felvenni őket – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézet szerdai jelentése a BBC orosz szolgálata nyomán.  Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×