eur:
389.29
usd:
362.56
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Orbán Viktor legújabb posztja a nyugdíjasoknak szól

"Az idősek számíthatnak ránk" - írta Orbán Viktor abból az alkalomból, hogy ma van az idősek világnapja.

A magyar kormányfő a héten már többször hangoztatott "közel félhavi nyugdíjkiegészítést fizetünk az időseknek" mondattal köszöntötte a nyugdíjasokat az idősek világnapján.

Azt már a Szeretlek Magyarország számolta ki, hogy a közel félhavi 3,1 százalékos visszamenőleges emelés átlagban 37 százalék.

Ma reggel pedig arról írhattunk, hogy a legalacsonyabb nyugdíjak esetében havi 1 240, a legmagasabbak esetében pedig havi 62 ezer forintot jelent a csütörtökön bejelentett 3,1 százalékos nyugdíjemelés – írja a 24.hu. Előbbi a legalacsonyabb, 40 ezer forintos öregségi ellátás után jár, míg utóbbi a legmagasabb, 2 millió forintos kategória után.

Aki 2 millió forintot kap havonta, annak összesen 744 ezer forint pótlólagos emelés jár novemberben, míg a legkisebb nyugdíjúak esetében összesen 20 ezer forintot sem tesz ki a visszamenőleges novemberi emelés.

Korábban pedig azt közöltük az elsők között, hogy a nyugdíjemelést a megszokottól eltérő időben, már

november 10-én megkapják az érintettek.

Decemberben pedig már elsején folyósítják a nyugdíjat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×