eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nyitókép: Pixabay

Orbán Viktor legújabb posztja a nyugdíjasoknak szól

"Az idősek számíthatnak ránk" - írta Orbán Viktor abból az alkalomból, hogy ma van az idősek világnapja.

A magyar kormányfő a héten már többször hangoztatott "közel félhavi nyugdíjkiegészítést fizetünk az időseknek" mondattal köszöntötte a nyugdíjasokat az idősek világnapján.

Azt már a Szeretlek Magyarország számolta ki, hogy a közel félhavi 3,1 százalékos visszamenőleges emelés átlagban 37 százalék.

Ma reggel pedig arról írhattunk, hogy a legalacsonyabb nyugdíjak esetében havi 1 240, a legmagasabbak esetében pedig havi 62 ezer forintot jelent a csütörtökön bejelentett 3,1 százalékos nyugdíjemelés – írja a 24.hu. Előbbi a legalacsonyabb, 40 ezer forintos öregségi ellátás után jár, míg utóbbi a legmagasabb, 2 millió forintos kategória után.

Aki 2 millió forintot kap havonta, annak összesen 744 ezer forint pótlólagos emelés jár novemberben, míg a legkisebb nyugdíjúak esetében összesen 20 ezer forintot sem tesz ki a visszamenőleges novemberi emelés.

Korábban pedig azt közöltük az elsők között, hogy a nyugdíjemelést a megszokottól eltérő időben, már

november 10-én megkapják az érintettek.

Decemberben pedig már elsején folyósítják a nyugdíjat.

Címlapról ajánljuk

Egy centire a leeresztéstől a Balaton

A folyamatos esők hatására már 109 centis a Balaton. A szabályozás szerint télen 110 centi lehet a maximum. Annak jártunk utána, lesz-e karácsonyi vízleeresztés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×