eur:
381.97
usd:
353.72
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus
Fotó: Audi Hungária
Nyitókép: Audi Hungária

A problémák után most kicsit bele kell húznia a győri Audinak

A Volkswagen csoportot sújtó informatikai problémák hosszú hatásúnak bizonyultak.

Mint arról az Infostart is beszámolt, informatikai problémák jelentkeztek szerdán dél körül a Volkswagen csoport több németországi gyárában. A wolfsburgi központban észlelt meghibásodás miatt a csoport névadó márkájának mind a négy németországi üzeme - Wolfsburg, Emden, Osnabrück, Zwickau - leállt, gondok akadtak három alkatrészgyárban és az Audinál is. Győrben a járműgyártás és az elektromos motorok gyártása is érintett volt.

Az Audi a kormánnyal korábban azt közölte, hogy a Volkswagen központban történt informatikai incidens jelentős volt, és kihatott "a gyártáshoz szorosan kapcsolódó informatikai rendszerre is. Európában az összes Volkswagen csoporthoz tartozó üzem és az alkatrészgyárak is leálltak".

Mint

a győriek pénteken megerősítették, ott is leállt szerdán leállt a gyártás.

A problémát gyorsan sikerült orvosolni, így már másnap, csütörtökön reggel 9 órakor újra tudott indulni a termelés. Az Audi tájékoztatása szerint a rendszer összeomlása miatti gyártási kiesés nem jelentős, azt a következő napokban pótolni tudják.

Mint emlékeztetnek, Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár aktív kapcsolatot tart fenn a céggel és rendszeresen egyeztet az Audi vezetőségével. Ennek az együttműködésnek megfelelően a szerdai leállással kapcsolatban is azonnal tájékozódott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium nevében és azóta is nyomon követi az azt követő intézkedéseket.

Címlapról ajánljuk

Nacionalistából lett Putyin-hívő a megölt ukrán politikus

Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta egy Oroszországba menekült, Moszkva-párti volt ukrán képviselő meggyilkolását. A köpönyegforgató és bizarr politikai karriert befutott Ilja Kivát egy Moszkva-környéki faluban találták holtan, néhány órával azután, hogy felszólította Zelenszkij elnököt: kövessen el öngyilkosságot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×