eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Close up of womans hand typing on computer keyboard in the dark against colourful bokeh in background, working late on laptop at home
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Órákra leállt a Volkswagen csoport több gyára, Győrben is fennakadás volt

Az informatikai problémák szerdán dél körül jelentkeztek és csak éjszakára sikerült minden gondot elhárítani.

Az informatikai infrastruktúra működése helyreállt, "a hálózat ismét stabil" - közölte a cég csütörtök reggel. Az eddigi adatok szerint informatikai támadás nem történt, és nincsenek arra utaló jelek, hogy külső hatások okozták a fennakadást.

A termelés várhatóan terv szerint folytatódik, bár egyes rendszereket átmenetileg befolyásolhatja még az eset - tették hozzá. A VW wolfsburgi központjában észlelt meghibásodás miatt a csoport névadó márkájának mind a négy németországi üzeme - Wolfsburg, Emden, Osnabrück, Zwickau - leállt, gondok akadtak három alkatrészgyárban és az Audinál is.

A leállás a győri Audi-üzemet is érintette, ahonnan azt közölték a hvg.hu-val, hogy a járműgyártás és az elektromos motorok gyártása is érintett volt. Az éjszaka során sikerült megoldani a fellépő IT-problémákat és a termelés várhatóan a tervek szerint zajlik tovább. Hozzátették, hogy továbbra sincs arra utaló jel, hogy a zavart külső hatások eredményezték volna.

A helyzet kezelésére válságstábot állítottak fel.

A vállalati hálózatot üzemeltető informatikai szolgáltató jellemzése szerint "hatalmas probléma" keletezett, amely nemcsak Németországban, hanem világszerte érintett VW-telephelyeket. A Handelsblatt című üzleti lap jelentése szerint a számos fontos alkalmazást érintő meghibásodás még az amerikai Chattanoogában működő VW-gyárban is fennakadásokat okozott, márkaszervizek és értékesítő partnerek munkáját is hátráltatta.

A VW az autóipar egyik legnagyobb szereplője, a csoporthoz tartozik a névadó Volkswagen és az Audi mellett a Bentley, a Bugatti, a Cupra, a Lamborghini, a Porsche, a Seat és a Skoda, valamint a Ducati sportmotorkerékpár, és saját márkájú haszonjárművei mellett a Scania és a MAN tehergépjárműveket is a VW gyártja.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×