eur:
367.90
usd:
342.29
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Bahmut kelet-ukrajnai város. Forrás: Twitter/Tomasz
Nyitókép: Twitter/Tomasz

Dőlhet a pénz a következő években Ukrajnába

Négyéves programról egyeztek meg az IMF és Ukrajna tárgyaló delegációi.

A Nemzetközi Valutaalap bejelentése szerint megegyeztek a tárgyaló delegációk, Ukrajna a következő négy évben 15,6 milliárd dollár (azaz átszámítva 5630 milliárd forint) támogatást kaphat az IMF-től – írja a szervezet közleménye alapján a Hvg.hu.

Az IMF nemrég változtatta meg a szabályait, így már azok az országok is kaphatnak támogatást, amelyek „különlegesen magas bizonytalanságban” vannak, ez a besorolás pedig mindenképp igaz a mostani Ukrajnára.

Az IMF közleménye alapján arra lehet számítani, hogy ez a pénz nem közvetlenül az ország védelmére megy majd, hanem arra, hogy miközben az orosz agresszió óriási pusztítást végzett és az ukrán költségvetésből nagyon sok pénz elmegy a védekezésre, lehessen valamiből rendbe tenni a legnagyobb gazdasági károkat is – írja a hírportál.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
Besokallt a II. kerület polgármestere, szigorít az agglomerációból érkező autósok miatt

Besokallt a II. kerület polgármestere, szigorít az agglomerációból érkező autósok miatt

Az agglomerációból érkező autóforgalom miatt a II. kerületi önkormányzat a mellékutcák és lakóutcák tehermentesítése érdekében forgalmi korlátozásokat vezet be, és tervezik engedélyhez kötni a behajtást a Tamara, Rézsű és Határ utcákban. Őrsi Gergely polgármester szerint az utak és a szennyvízrendszer elhasználódása jelentős plusz költségeket jelent a kerületnek, ezért ha nem találnak megoldást az érintett agglomerációs települések vezetőivel, akkor benyújtják nekik a számlát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×