eur:
387.36
usd:
357.45
bux:
68045.96
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Bahmut kelet-ukrajnai város. Forrás: Twitter/Tomasz
Nyitókép: Twitter/Tomasz

Dőlhet a pénz a következő években Ukrajnába

Négyéves programról egyeztek meg az IMF és Ukrajna tárgyaló delegációi.

A Nemzetközi Valutaalap bejelentése szerint megegyeztek a tárgyaló delegációk, Ukrajna a következő négy évben 15,6 milliárd dollár (azaz átszámítva 5630 milliárd forint) támogatást kaphat az IMF-től – írja a szervezet közleménye alapján a Hvg.hu.

Az IMF nemrég változtatta meg a szabályait, így már azok az országok is kaphatnak támogatást, amelyek „különlegesen magas bizonytalanságban” vannak, ez a besorolás pedig mindenképp igaz a mostani Ukrajnára.

Az IMF közleménye alapján arra lehet számítani, hogy ez a pénz nem közvetlenül az ország védelmére megy majd, hanem arra, hogy miközben az orosz agresszió óriási pusztítást végzett és az ukrán költségvetésből nagyon sok pénz elmegy a védekezésre, lehessen valamiből rendbe tenni a legnagyobb gazdasági károkat is – írja a hírportál.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Harkiv elfoglalásához ennél több orosz kell

Bő egymillióan még mindig maradtak Harkivban ukrán lakosok, de a város elfoglalása Moszkva számára szimbolikus jelentőségű volna - vélekedett az InfoRádióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, az MTA doktora. Elmondta, van-e most elég orosz katona ehhez, illetve milyen feltételei vannak még az orosz sikernek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Izgalmas sztorik a magyar tőzsdén

Izgalmas sztorik a magyar tőzsdén

A hét első felében elsősorban óvatos és vegyes mozgásokat láttunk a tőzsdéken, a befektetők inkább kivárásra játszottak, miközben az amerikai jegybanknak több tisztviselője azt az üzenetet hangsúlyozta a napokban, hogy a legutóbbi kedvező inflációs adat ellenére egy ideig még valószínűleg a jelenlegi magas kamatszinttel számolhatunk. Emellett az is okot adhatott az óvatosabb kereskedésre, hogy ma érkezik a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve, valamint a zárás után jelent az AI trend talán legfontosabb vállalatának számító Nvidia, aminek a szélesebb tech szektorra nézve is lehetnek majd implikációi. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában felemás teljesítményt mutattak a vezető részvényindexek, Európában pedig esés látszik, míg az USA az irányt keresi. A magyar tőzsdén azonban vannak jó sztorik, két kisebb vállalat részvényében is brutális rali alakult ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×