eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Nagy változás jön egy csokoládé ikonikus csomagolásán

Svájcból Szlovákiába helyezik át a Toblerone gyártását, ezzel pedig elesik a márka egy vele szoros összefonódó szombólum használatától.

Most még a Matterhorn sziluettje látható a csokoládé csomagolásán, melynek kockái is a hegycsúcsot szimbolizálják, a közeljövőben azonban gyökeres változások lesznek - írja a BBC.

A 4478 méter magas svájci csúcs helyett egy általánosabb hegysziluett kerül rá, illetve alapítójának aláírása fémjelzi majd a Tobleronét ebben az új korszakban.

Az ikonikus csokit gyártó amerikai Mondelez cégnek a "svájciságot" érintő szigorú előírások miatt kell a csomagolást megújítania.

A 2017-ben életbe léptetett szabályok értelmében akkor tüntethető fel egy tejet is tartalmazó élelmiszeren, hogy svájci, ha azt teljes mértékben Svájcban gyártják.

Más élelmiszerek esetében a gyártásának 80 százalékban kell az országban történnie.

A Mondelez közleménye szerint azért helyezik át a gyártás egy részét Svájcból más országba. "hogy reagáljanak a világszerte megnövekedett keresletre, és biztosíthassák a Toblerone márka jövőjét". Az új csomagolás megőrzi a jellegzetes feliratot, és az alapító, Tobler aláírásával, valamint archívumuk elemeivel gazdagítják azt.

A mézzel és mandulanugáttal ízesített tejcsokoládét 1908-ban, Bernben kezdték el árusítani, de csak

a hetvenes években jelent meg csomagolásán a Matterhorn,

egy berni medvével és sassal az előterében. A Mondelez szerint Bern fontos szerepet játszott a csokoládé történelmében és ez így is marad.

2016-ban a Toblerone vitát váltott ki azzal, hogy a költségek csökkentése érdekében megváltoztatta a csokoládészelet formáját, és a jellegzetes háromszög alakú darabkákat egymástól távolabbra helyezte. A sok kritika után a vállalat két évvel később visszatért az eredeti formához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×