eur:
381.95
usd:
353.78
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus
Yettel feliratok a Telenor Magyarország Zrt. üzletében egy budai bevásárlóközpontban 2022. február 15-én. Márciustól nevet változtat a cseh PPF befektetői csoport tulajdonában álló mobiltársaság, új neve Yettel Magyarország Zrt. lesz.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Március 14-től nagy változás vár a Yettel előfizetőire

A társaság először alkalmazza az inflációkövető díjkorrekciót.

Inflációkövető díjkorrekció vezetett be tavaly a Yettel, amit 2023-ban alkalmaz először, a 2022. évre meghatározott éves átlagos fogyasztói árindex mértékével megegyezhetően. Az idei módosítás március 14-től lép életbe – írja holnapján a távközlési szolgáltató.

A Yettel eddig nem vezetett be olyan rendszeres díjváltozást, ami az inflációval megegyező mértékben minden évben módosította volna a díjakat, miközben a működési költségei folyamatosan emelkedtek. A szolgáltatási díjak értékarányos megőrzése érdekében 2022. március 10-én módosította az Általános Szerződési Feltételeit, és az érintett tarifacsomagoknál és szolgáltatásoknál az inflációt követő díjkorrekcióra kerül sor, amit 2023-ban alkalmaz a társaság először.

A díjkorrekció mértékét a KSH 2023. február 24-én megjelent közleményében közzétett, a 2022-re vonatkozó éves inflációs ráta határozza meg, melynek mértéke 14,5 százalék. A díjak korrekciójára március 14-én kerül sor, az ezt követő számlázási időszakra már az új díjak vonatkoznak. A március 14-ét követő első számlában már látható lesz a díjkorrekció időarányos része, majd az április 14-ét követő számlákban már a teljes havidíj a korrigált díjjal fog szerepelni.

A jelenlegi díjkorrekció végrehajtása már nem minősül egyoldalú módosításnak, így idő előtti megszüntetési díjtól mentes azonnali felmondásra nincs lehetőség – közölte a társaság,

A díjkorrekció a számlás hangalapú és hordozható internet tarifacsomagok havi díjaira vonatkozik, a forgalmi díjakat, azaz perc- és SMS-díjakat, kiegészítő szolgáltatások díjait a változás nem érinti. A 2023. március 2-án bevezetett az új lakossági hang és mobilinternet tarifa portfóliókat az idei díjkorrekció sem érinti – közölte a Yettel.

A telekommunikációs szolgáltatók közül a Magyar Telekom is bevezette az inflációkövető díjkorrekciót idén.

Címlapról ajánljuk

Nacionalistából lett Putyin-hívő a megölt ukrán politikus

Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta egy Oroszországba menekült, Moszkva-párti volt ukrán képviselő meggyilkolását. A köpönyegforgató és bizarr politikai karriert befutott Ilja Kivát egy Moszkva-környéki faluban találták holtan, néhány órával azután, hogy felszólította Zelenszkij elnököt: kövessen el öngyilkosságot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×