eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter előadást tart a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kétnapos, MCC Budapest Summit nemzetközi konferenciájának nyitónapján, 2022. szeptember 30-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Elárultak egy fontos adatot az azeri-magyar kapcsolatokról

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn Bakuban találkozott Mikayil Jabbarovval, az Azerbajdzsáni köztársaság gazdasági miniszterével. A tárgyaláson a miniszterek áttekintették a magyar-azeri gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel az ipari-, energiaügyi és mezőgazdasági együttműködésre.

Az elmúlt években a két ország közötti kereskedelem folyamatosan fejlődik, a járvány időszakában is közel 20 százalékkal emelkedett.

Az áruforgalom értéke mára megközelíti az 50 millió dollárt,

Azerbajdzsán továbbá egyre fontosabb szerepet játszik az energiabiztonság megteremtésében. A felek egyetértettek abban, hogy a két ország gazdasági, kereskedelmi kapcsolatait tovább kell erősíteni, amely érdekében a két ország közti megbeszélések folyamatosak maradnak a jövőben is.

Kiemelték, hogy mindkét fél törekszik arra, hogy az együttműködés a vállalkozások szintjén is egyre erősebbé és kiterjedtebbé váljon

Címlapról ajánljuk
Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról
aréna

Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról

A polgár akkor fogja a mesterséges intelligenciát befogadni, amikor nagyon jól körülhatárolt területeken életjobbító faktorként érzékeli – vélekedett a mesterséges intelligencia jövőbeni hasznosításáról Rab Árpád digitáliskultúra-szakértő, jövőkutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa és Tilesch György nemzetközi mesterségesintelligencia-szakértő, a PHI Institute alapító elnöke, a Neumann Társaság MI-nagykövete az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol szó esett az új technológia veszélyeiről, a korlátairól és a hasznairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Az Ukrajna által javasolt béketerv, valamint a fekete-tengeri gabona-egyezmény felélesztésére irányuló legújabb ENSZ-javaslatok "nem reálisak" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter; Volodimir Zelenszkij közben szombaton lengyelországi látogatása során kitüntetéseket adott át két lengyel önkéntesnek, de nem találkozott hivatalos személyekkel a Kijev és Varsó között a gabonaimport miatt feszült viszony közepette. A fronton közben tovább folynak a harcok, Ukrajna arról számolt be, hogy áttörték az orosz védelmi vonalakat az ország déli részén fekvő Zaporizzsja térségében. Kilenc ember meghalt és 16 megsebesült, köztük két tábornok, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint egy ukrán légicsapásban, amely Oroszország fekete-tengeri haditengerészeti parancsnokságát érte a Krímnél. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×