eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Parrag Zoltán egyesített kézbesítő átadja a nyugdíjprémiumot Varga Viktornénak Budapesten 2021. november 12-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Fordulat a nyugdíjasoknál, többen vannak, mint tavaly, megugrottak az állam kiadásai

A nyugellátási kiadások az év első hónapjában 427,7 milliárd forintban teljesültek, ami 27%-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt. Ennek az oka, a többi között az, hogy ismét egyre több a nyugdíjas.

A Portfolio idézi a Pénzügyminisztérium részletes államháztartási tájékoztató anyagát, eszerint "a jelentős, 27,1%-os kiadásnövekedést a 2022. évben a vártnál magasabb inflációs hatás miatt két részletben, júliusban és novemberben végrehajtott 3,9%-os és 4,5%-os kiegészítő nyugdíjemelés 2023-ra áthúzódó hatása, valamint a tárgyév január hónapban végrehajtott 15%-os inflációkövető nyugdíjemelés hatása okozta".

A nyugellátási kiadásokon belül a korbetöltött öregségi nyugellátások 27,0%-kal, a nők 40 év jogosultsági idővel igénybe vehető öregségi nyugdíja („nők 40”) pedig 23,7%-kal haladta meg a 2022. január havi kiadásokat.

A minisztérium arra is felhívja a figyelmet, hogy

ismét növekszik a nyugdíjat kapók száma, igaz nem sokkal, egy év alatt 490-nel.

Ennek az az oka, hogy lezárult a nyugdíjkorhatár emelésének folyamata,

mint ismert jelenleg 65 évesen lehet nyugdíjba vonulni., Korábban ez a korhatár 62 év volt.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×