eur:
392.69
usd:
366.44
bux:
66280.9
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

MEKH: előre teljesítettük az előirányzott energiamegtakarítást

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a HUPX csoport együttműködésével elkészült az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer első piacfelmérése.

A Nemzeti Energiastratégia és a Nemzeti Energia- és Klímaterv 2030-ig határozták meg a hazai energiaszektor átalakítását célzó célkitűzéseket és az azok elérését szolgáló legfontosabb intézkedéseket, eszközöket. A célok költséghatékony megvalósítását az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer hivatott biztosítani – olvasható a MEKH közelményében.

Mint írják, az intézkedéseken belül az ipari folyamatok és a szállítás teszi ki az összes megtakarítás 74 százalékát, az épületszerkezeti megtakarítások csak egy százalékot tesznek ki. Jó hír, hogy

az energiamegtakarítások több mint fele (53 százalék, 406 211 GJ) legalább 10 éves élettartamú,

így a nyilvántartott megtakarítások 5 PJ kumulált megtakarítást jelentenek.

További részletek itt olvashatók.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×